روش کار با جرثقیل سقفی چگونه است؟
در ابتدا برای فهمیدن روش کار با جرثقیل سقفی، لازم است تا با مفهوم کلی جرثقیل سقفی آشنا شویم. ما در این مقاله سعی داریم تا شما را با روش کار با جرثقیل سقفی آشنا کنیم. در ادامه همراه ما باشید.
جرثقیل سقفی چیست؟
برای درک بهتر لازم است بگوییم به جرثقیل هایی که در سوله ها و سازه ها نصب می شود، جرثقیل سقفی می گویند. از این نوع جرثقیل ها معمولا برای صنعت استفاده می کنند. باید دانست که بیشترین کاربرد این نوع دستگاه برای محل هایی است که نیازمند جا به جایی اشیاء با وزن بالای یک تن هستند، می باشد. مهم ترین مزیت این محصول پوشش 90 درصدی کل محیط، بدون اشغال فضای موجود است. روش کار با جرثقیل سقفی از اهمیت بالایی برخوردار است، به همین سبب داشتن اطلاعات درباره آن بسیار مهم می باشد.
بیشتر بخوانید: قیمت جرثقیل سقفی تک پل
روش کار با جرثقیل سقفی چگونه است؟
در بازار دو نوع جرثقیل برقی رایج، موجود است. این جرثقیل ها بالابر عمودی و چرخشی هستند. روش کار با جرثقیل سقفی همواره سوالی برای کاربران در جهت خرید این محصول بوده و به دلیل مزیت استفاده از این دستگاه در صنعت و آسان تر شدن باربری اشیاء سنگین، می توان گفت که موانع انسانی را به حداقل می رساند. از جمله معایب این دستگاه، نیاز به برق است زیرا گاهی در دسترس نبودن برق، کار این دستگاه را مختل می شود. ایمن بودن جرثقیل در تمامی شرایط قابل توجه می باشد. به دلیل استفاده این دستگاه برای جابه جایی اشیاء سنگین، داشتن اطلاعات راجب ایمنی این دستگاه، از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه به بررسی روش کار با جرثقیل سقفی می پردازیم.
پس از درک مفهوم جرثقیل سقفی وآشنایی با برخی از کارایی، مزایا و معایب این دستگاه، نوبت به بررسی روش کار با جرثقیل سقفی فرا می رسد:
- حصول اطمینان از وزن بار نهایی
- مرکز ثقل جرم بار
- بررسی چگونگی انجام بارگیری
- چگونگی کنترل بار در همه قسمت های باربرداری
برای باربرداری، توجه به نقطه ثقل بار بسیار پر اهمیت است. (بار پایدار باشد.) باری که کاملا در زیر قلاب جرثقیل باشد، یعنی بار پایدار است و بارگیری آن به دور از مشکل می باشد. دانستن مزایا و معایب این دستگاه موجب اطمینان روش کار با جرثقیل سقفی و درک بهتر آن نیز می شود.
برای دانستن روش کار با جرثقیل سقفی بهتر است تا با ایمنی های آن آشنا شویم
این نکات باید در زمان بارگیری با جرثقیل رعایت شود:
- اطمینان از حفاظت بار
- مناسب بودن اسلینگ بار
- تعادل و توازن بار در اسلینگ
- متوقف نشدن ناگهانی بار در هیچ شرایط
- بررسی استحکام وکنترل
- مجاز نبودن ضربه زدن به استوپر ها
- عمود بودن جرثقیل در خط باربری
- تخلیه محل باربرداری جهت اطمینان از ایمنی پرسنل
- بون نداشتن مجوز حق هدایت دستگاه وجود ندارد.
- بررسی اسلینگ قبل از استفاده از دستگاه
- بررسی و در صورت هرگونه اشکال در سیم بکسل ها، آن هارا تعویض کنید.
- اگر از هر 9 سیم بکس 2 تای آن نقص داشته باشد تعویض سیم ها اجباری است.
- حمل نکردن وزن غیر مجاز بار
- شناسایی مرکز ثقل بار
- بستن بار از بالای مرکز جرم
- اطمینان از بسته بودن گیره های بار
- کنترل وزن بار در حد مجاز به وسیله فلزات مذاب کنترل
- استفاده نکردن از زنجیر های مشکل دار
- بارگیری نکردن بار از طرفین
- و…..
آیا روش کاربا جرثقیل سقفی با جرثقیل دستی تفاوت دارد؟
برای بررسی تفاوت کاربا جرثقیل سقفی با دستی، درک مفهوم هر یک از آن ها حائز اهمیت است.
جرثقیل دستی چیست؟ ابتدایی ترین نوع جرثقیل، جرثقیل سقفی است. این دستگاه ابزاری بسیار با ارزش برای کسانی است که سر وکار آن ها با جا به جایی اجسام سنگین، بسیار زیاد است. این دستگاه، سازه بسیار مستحکمی برای جا به جایی اشیاء با وزن های بسیار بالا است. استفاده از این دستگاه کار را برای اپراتور راحت کرده وایمن بودن کار را تضمین می کند. همچنین از نظر هزینه ای می توان گفت که تهیه ی این محصول کار بسیار راحتی است. به سبب دستی بودن این محصول، بارگیری دقیق تری صورت می گیرد. این دستگاه در مدل های ( مکانیکی، مغناطیسی و الکتریکی )، موجود می باشد.
تفاوت کار با جرثقیل سقفی و دستی کاملا در مفهوم اسمی آن ها مشخص است. همانطور که گفتیم جرثقیل سقفی پس از نصب از سقف سوله ها و کارخانه ها قابل اجراست، اما جرثقیل های دستی با توجه به جابه جایی راحت آن به همه محیط ها، می توان از آن در تمامی اماکن استفاده کرد. دیگر تفاوت عمده آن ها تحمل وزن بار است. جرثقیل سقفی بیشتر برای بارگیری اجسام با وزن های بسیار سنگین استفاده می شود، اما از جرثقیل دستی می توان برای وزن های کمتر نیز استفاده کرد.
نتیجه گیری
با توجه به توضیحات داده شده درباره روش کار با جرثقیل سقفی ، دریافتیم که این دستگاه علاوه بر آسان تر کردن جابه جایی اجسام، ایمنی افراد را نیز تامین می کند و موانع انسانی را به حداقل می رساند. همچنین باید دانست که برای استفاده این محصول باید از اپراتور های ماهر در این زمینه، استفاده کرد.
سوالات متداول
- جرثقیل سقفی چیست؟ به جرثقیل برقی هایی که برای استفاده از آن باید دستگاه را به سقف سوله ها وصل کرد، جرثقیل سقفی می گویند.
- روش کار با جرثقیل سقفی چگونه است؟ کار با جرثقیل سقفی را باید اپراتور ها از راه دور انجام دهند، که این موجب ایمنی افراد می شود.
- مزایا و معایب استفاده از جرثقیل برقی چیست؟ از مزایای این دستگاه می توان به راحت تر کردن جابه جایی اجسام او ایمنی بالای آن اشاره کرد. همچنین برای معایب، نیاز همیشگی آن به برق قابل توجه است، زیرا ممکن در برخی محیط ها برق کافی وجود نداشته باشد، که این موجب اختلال در کارایی این دستگاه می شود.